شرکت هواپیمایی آتا با تصویب هیئت دولت، در سال ۱۳۸۷، به عنوان شانزدهمین ایرلاین کشور در تبریز تاسیس شد. تاسیس این ایرلاین در مرکزیت شهر تبریز و با مشارکت دولت و گروه اقتصادی دریک، به قدری موجب رونق تجاری و اقتصادی این شهر گردید که هم اکنون آتا به آینه تمام نمای آذربایجان بدل گشته است.
بلیط هواپیما آتا
بلیط هواپیما آتا نیز همانند بلیط هواپیمای سایر ایرلاین های کشور، در بسیاری از مسیرهای داخلی و بین المللی در اختیار مشتریان سفرهای هوایی است، از این رو تهیه بلیط هواپیما برای مسافران آتا، به کوتاهی فاصله یک کلیک تا مقصد دلخواه است.
این شرکت فعالیت حرفه ای خود را در قالب یک شرکت هواپیمایی خصوصی در بهمن ماه ۱۳۸۸ و همزمان با ایام دهه فجر با ۴ فروند هواپیمای مک دانل داگلاس MD -۸۳ که ظرفیت جابجایی ۱۶۵ نفر مسافر را داشتند، با پرواز به تهران از مبدا تبریز آغاز نمود و طی مدت زمان کوتاهی ناوگان هوایی خود را به ۶ فروند هواپیمای بوئینگ MD ، ۴ فروند هواپیمای ایرباس آ-۳۲۰ و ۳ فروند بوئینگ ۷۳۷ ارتقا داد.
لازم به ذکر است مدیریت این شرکت هواپیمایی برعهده یونس دقیق کیا می باشد و مالک و سهامدار اصلی آن، محمدرضا زنوزی مطلق است.
برخی از اهداف و دستاوردها
در ادامه به بررسی برخی از مهمترین اهداف، دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در این چند سال از آغاز فعالیت ایرلاین آتا می پردازیم.
* گسترش راههای ارتباطی استانهای شمال غرب با سایر مناطق کشور:
استان های شمال غرب کشور به خصوص استان آذربایجان شرقی، از جایگاه فرهنگی، صنعتی، اقتصادی و گردشگری ویژه ای در کشور برخوردارند؛ لذا گسترش راه های ارتباطی این مناطق با سایر نقاط کشور اهمیت ویژه ای دارد. همین ویژگی سبب شده است تا تقویت خطوط هوایی این استان با باقی نقاط مهم کشور، در قالب یک برنامه کوتاه مدت در دستور کار شرکت هواپیمایی آتا قرار بگیرد تا این ایرلاین علاوه بر ایجاد خطوط پروازی در مسیرهای تهران – تبریز، تهران – ارومیه و تهران – اردبیل، پرواز هایی از مبداء مراکز این استان ها به مقاصد مشهد، کیش و شیراز را نیز راه اندازی کند و در آینده ای نزدیک این خطوط را گسترش دهد.
* گسترش راههای ارتباطی استانهای شمال غرب با مناطق بین المللی
از آنجایی که گسترش خطوط پروازی این منطقه با توجه به مراودات تجاری، گردشگری و زیارتی با کشورهای همسایه، امری کاملا ضروری تلقی می شود؛ از این رو برقراری خطوط پروازی از مبداء تبریز به مقصد ترکیه در دستور کار این ایرلاین قرار گرفته است و امید است در سال های آتی و با اخذ مجوزهای لازم، این خطوط هم گسترده تر شوند.
* بهبود جایگاه شرکت هواپیمایی آتا در کشور و خاورمیانه
این ایرلاین که از آغاز، دستیابی به یک جایگاه ویژه را در ایران و خاورمیانه در برنامه کاری خود قرار داده بود، توانست با تقویت خطوط هوایی خود، در سال ۱۳۹۲ با جابجایی بیش از یک میلیون و چهارصد هزار مسافر، رتبه چهارم کشوری را در بین شرکت های هواپیمایی موجود، به خود اختصاص دهد.
* تامین تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری ایرلاین
– آتا علی رقم تمامی تحریم ها و موانع بین المللی، در کوتاه مدت با خریداری ۹ فروند هواپیما ( ۶ فروند هواپیمای بوئینگ MD و ۳ فروند هواپیمای ایرباس A-320 )، موفق به گسترش ناوگان هوایی خود شد و خریداری هواپیماهای جدید را نیز در دستور کار خود قرار داد.
– با توجه به خط مشی این شرکت مبنی بر استفاده از نیروی انسانی بومی و همچنین بومی سازی در حوزه نگهداری و تعمیر ناوگان، سیزده خلبان و کمک خلبان ایرانی جهت گذراندن دوره های پیشرفته آموزشی به کشورهای سوئد، ترکیه و اکراین اعزام شدند که پس از طی دوره های مربوطه، به عنوان سرخلبان به جمع کرو این شرکت پیوستند. حدود یک صد نفر از نیروی انسانی بومی نیز به عنوان مهماندار و سرمهماندار جذب این ایرلاین شدند و سکانداری بخش فنی (تعمیر و نگهداری ناوگان هوایی) آتا نیز به متخصصین توانمند داخلی سپرده شد تا حد الامکان از نیروی خارجی کمتری استفاده شود.
– حوزه فنی شرکت هواپیمایی آتا در سال های اخیر موفق به کسب مجوز CAMO، راه اندازی شعبه چرخ و ترمز در تبریز، مجوز A چک و نیز گواهینامه Part-M گردیده است که امتیاز ویژه ای برای این ایرلاین محسوب می گردد. از دیگر دستاوردهای ایرلاین آتا، راه اندازی بخش شاپ الکتریک در این شرکت است که عهده دار تعمیرات باطری هواپیماهای این ناوگان است.
مقاصد پروازی بین المللی
بحرین (فرودگاه بین المللی بحرین)، گرجستان (تفلیس – فرودگاه بین المللی تفلیس و باتومی – فرودگاه بین المللی باتومی)، عراق (بغداد – فرودگاه بین المللی بغداد و نجف – فرودگاه بین المللی نجف)، ترکیه (استانبول – فرودگاه بین المللی آتاترک)، کویت (کویت – فرودگاه بین المللی کویت) و عربستان سعودی (دمام – فرودگاه بین المللی ملک فهد).
مقاصد پروازی داخلی
اهواز (فرودگاه بین المللی اهواز)، اردبیل (فرودگاه اردبیل)، بندرعباس (فرودگاه بین المللی بندرعباس)، اصفهان (فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان)، مشهد (فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد)، شیراز (فرودگاه بین المللی شهید دستغیب شیراز)، تبریز (فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز)، تهران (فرودگاه بین المللی امام خمینی، فرودگاه بین المللی مهرآباد)، جزیره کیش (فرودگاه بین المللی کیش)، ارومیه (فرودگاه بین المللی شهید باکری ارومیه)، بندر ماهشهر (فرودگاه ماهشهر) و یزد (فرودگاه شهید صدوقی یزد).
مسیرهای پرواز آتا
از مبدا تهران به مقاصد:
تبریز، مشهد، کیش، اهواز، ارومیه، اردبیل، شیراز، بندرعباس، استانبول (ترکیه) و آذربایجان (باکو).
از مبدا تبریز به مقاصد:
تهران، مشهد، کیش، اهواز، شیراز، استانبول (ترکیه) و آذربایجان (باکو).
از مبدا مشهد به مقاصد:
تهران، تبریز، کیش، ارومیه، اردبیل، شیراز و اهواز.
از مبدا اردبیل به مقاصد:
تهران و مشهد.
از مبدا کیش به مقاصد:
تهران، تبریز و مشهد.
از مبدا شیراز به مقاصد:
تهران، تبریز و مشهد.
از مبدا باکو به مقاصد:
تهران و تبریز.
از مبدا ارومیه به مقاصد:
تهران و مشهد.
و از مبدا استانبول به مقصد تبریز پرواز دارد.
نکته آخر اینکه شرکت هواپیمایی آتا با جابجایی حدود سه میلیون و دویست و هفتاد هزار مسافر درخطوط پروازی داخلی و حدود یكصد و هشتاد هزار نفر در خطوط پروازی خارجی، نقش به سزایی را در صنعت هوایی کشور ایفا کرده است که امید می رود با خرید هواپیماهای جدید در سال های پیش رو و افزایش این ناوگان به یکی از برترین های این عرصه در منطقه نیز بدل گردد.